Start

-

Sökmotoroptimering

I sammarbete med

Bråth

Hur vi jobbar med SEO

Om någon säger att du kan nå förstasidan på Google inom 3 månader råder vi dig bestämt för att avstå. Om det inte är så att du fått länkar till din sida från Dagens Nyheter och liknande så kan det ta åratal att ranka högre i Googles resultat.

Det finns metoder för att snabbt ranka högre, men oftast leder det till att din sida får ett tillfälligt lyft för att sedan försvinna från Googles sökresultat helt pga. att metoden bryter mot Googles regler.

SEO kan vara en djungel, och det finns flera tvivelaktiga aktörer och metoder. Vi har därför här satt ihop lite information om hur vi arbetar med SEO och vad som kan vara värt att tänka på.

Har du frågor om SEO? Kund eller ej, Leopold har mångårig erfarenhet av just detta och hjälper dig gärna kostnadsfritt. Slå honom en signal eller skicka iväg ett mejl!

E-post: leopold@dvu.se

Telefon: 070 408 35 60

Vad är SEO (Sökmotoroptimering)?
I den digitala marknadsföringens värld är SEO ett viktigt verktyg för alla företag som vill etablera en närvaro online. SEO är en process där man optimerar en webbplats för att få den att ranka högre i Googles sökresultat. SEO påverkar även hur andra sökmotorer rankar din sida, men Google är den absolut viktigaste sökmotorn att ta hänsyn till.
Betydelsen av länkar i SEO
Länkar som riktar sig till din hemsida är en viktig faktor som påverkar hur Google ser på din sida. Att flera sidor länkar till dig kan göra att Google ser din sida som populär och därmed lyfter upp den i sökresultaten. Kvalitén på länkarna är dock mycket viktig, och om flera sidor som länkar till dig även länkar till tusentals andra sidor, utan att själv ha något betydande innehåll eller ingående länkar så kan Google se det som ett försök till att manipulera sökresultaten. Ofta kommer man långt med endast on-page optimering, men i många fall är det viktigt att styrka upp sidans auktoritet genom att på ett säkert vis öka länkar som pekar mot sidan. För detta arbete rekommenderar vi Bråth som är specialister på just detta.
Vilken roll har strukturen på webbsidan?
För att få ut det mesta av din SEO-strategi är det viktigt att se till att din webbplats har en tydlig och användarvänlig struktur. Detta inkluderar användning av beskrivande rubriker, relevanta sökord och att din webbplats är mobilanpassad.
Hur ska jag tänka när det kommer till innehållet?
Fokusera på att skapa högkvalitativt innehåll som ger värde till din publik. Detta kan inkludera blogginlägg, videor eller infografik. Syftet är att etablera din webbplats som en auktoritativ källa till information inom din bransch. Detta kommer i sin tur öka din webbplatstrafik och förbättra dina sökresultat.
Vad menas med 'Lokal SEO'?
Med 'Lokal SEO' menas sökningar där dina kunder befinner sig i närheten av ditt företag. Om du exempelvis driver ett städföretag i Kalmar så är det viktigt att du optimerar ditt innehåll för att göra det tydligt för Google att du tar emot kunder från Kalmar. Förutom att välja rätt ordval och rubriker så är det även viktigt att skapa ett Google My Business konto för ditt lokala företag. Ditt företag kommer då även att inkluderas i en sektion på Google för lokala företag, ofta högst upp bland sökresultaten, samt på Google Maps.
Vad menas med 'Metadata'?
Metadata är information om din webbplats (eller undersida på din webbplats) som inte syns i innehållet men som läses av Google. Numera är de viktigaste två delarna av metadatan 'Title' (Titeln) och 'Description' (Beskrivningen). Titeln kommer att visas i Googles sökresultat och här är det viktigt att den ej överstiger 66 karaktärer och även innehåller dina viktigaste sökord i början av texten. Beskrivningen är inte en faktor som direkt påverkar rankingen i Googles sökresultat, men en välformulerad beskrivning kan öka antal klick som dina länkar får från sökresultaten. Viktigt att tänka på är att Google inte alltid använder de beskrivningar du själv angett, utan kan generera egna för den sida som visas i sökresultaten. Likt titeln är det att rekommendera att din beskrivning innehåller relevanta sökord, och att den ej överstiger 105 karaktärer.

Hör av dig!

Kontakt