Optimering

Vi optimerar och uppdaterar hemsidorna kontinuerligt för bästa prestanda.

Optimering

Optimering och kalibrering

För att uppnå högre synlighet vid sökningar optimerar vi hemsidan genom sökordsundersökningar, innehållsredigering och kalibrering. Till vår hjälp använder vi Rank Math och liknande programvaror.

monitor, screen, social network

Digitala kopplingar

Nästa steg är att vi kopplar ihop hemsidan med företagets digitala marknadsföringskanaler utanför webbplatsen. Detta kan till exempel vara Eniro, hitta.se och olika medlemssidor. Detta ger flera fördelar, både på kort och lång sikt.

web, web design, html

Övriga länkar

Länkar till och från andra webbplatser är också viktiga. Sökmotorer anser att en hemsida med många länkar har högre kvalité, vilket ger högre ranking. Många länkar bidrar till mer söktrafik, men vilseledande länkar kan leda till sökmotorblockering.

Underhåll

För att hemsidan skall fungera bra över tid ombesörjer vi regelbundet uppdateringar av både plugin och programvara. En välskött hemsida rankas bättre än en välbyggd inaktuell. Webbhotellets betydelse går att läsa om längre ner på sidan.

Digitala marknaden 2(3)

Efter att hemsidan är optimerad och webbplatsen underhålls kommer den stiga i ranking över tid. Det viktiga är att den syns på första bilduppslaget där 90% av nya besökare klickar. För att maximera effekten. se digital marknadsanalys, sidan "Analys".

Webbhotell

Ett webbhotell är den plats där hemsidans filer sparas. Oavsett om det är en hemsida eller webbshop är det viktigt att besökarna får en bra upplevelse. Här nedan listas några anledningar till varför vi lägger så stor vikt vid att välja ett premium webbhotell.

1. Snabb respons och transaktionstid, besökare gillar sällan långsamma hemsidor.
2. Driftsäkerheten är viktig och den mäts i upptid, vilket är tid i procent som servern är i drift.
3. Support med generösa öppettider ger säkerhet för hemsida och e-post. 
4. Utrymme, bra om det finns på plats att växa med både text, bilder och funktioner.
5. E-post, tillgång till många e-postadresser ger ett proffsigt intryck, även för mindre företag.
7. Webbhotellet måste tillhandahålla bra virusskydd, backup och uppdaterade program.
6. Trafik, en hemsida som innehåller mycket bilder är oftast mer lättläst och tilltalande. Detta tar många GB i trafik och då är det av stor vikt att webbhotellet tillåter en stor trafikmängd. 

Vi samarbetar med Göteborgsbaserade företaget Oderland som uppfyller alla de krav vi har på ett webbhotell. Dessutom är de mycket kompatibla med WordPress och Joolma som är de två största programvarorna för hemsidor.